latinica  ћирилица
11/11/2020 |  14:12 ⇒ 14:47 | Аутор: РТРС

Вишковић: Средства за водовод у Кнежици

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Козарској Дубици са начелником ове општине Раденком Рељићем о реализацији инфраструктурних пројеката у овој општини.
Вишковић-Рељић - Фото: РТРС
Вишковић-РељићФото: РТРС

Вишковић је рекао да је упутио финансијска средства овој општини за наставак изградње водовода у Кнежици.

Подсјетио је из пројекта "Водовод и канализација Републике Срске" у овој општини финансирана изградња новог система водоснабдијевања вриједна неколико милиона КМ, те констатовао да пројекат није завршен, потврдивши да је данас интервентно упутио финансијска средства.

- Ти људи треба да добију воду и да тај пројекат иде даље у реализацију - поручио је Вишковић.

Премијер Српске је истакао да Влада није дозволила да буде блокиран рачун Козарске Дубице, те да ће и даље помагати ту општину.

- Ми смо и до сада пратили и помагали ову локлну заједницу, као и све локалне заједнице од Требиња до Новог Града, водећи рачуна да имамо уједначен регионални развој Републике Српске - навео је он.

Начелник општине је рекао да је премијер Вишковић обећао да ће Козарску Дубицу и у будућности бити укључена у све пројекте који ће бити финансирани од Владе Републике Српске.

- Премијер је информисан о проблема које смо имали у финансирању треће фазе изградње водовода у Кнежици и одмах данас, на његову интеревенцију, биће интервентно уплаћено 100.000 КМ, а грађевински радови биће настављени већ сутра - рекао је Рељић и додао да је одборено још 100.000 КМ за асфалтирање локалних путева.

Премијер Српске је претходно уручио кључеве станова за 15 корисника алтернативног смјештаја у Козарској Дубици.

Из Владе Српске претходно је саопштено да је за санирање посљедица пандемије вируса корона за општину Козарска Дубица укупно одобрено 1.638.209 КМ и то за ублажавање посљедица пандемије 1.018.430 КМ, а за помоћ пословним субјектима за март, април и мај 619.779.