latinica  ћирилица
11/11/2020 |  10:23 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Уручени кључеви станова у Козарској Дубици (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић уручио је данас у Козарској Дубици кључеве станова за 15 корисника алтернативног смјештаја у овој локалној заједници.
Радован Вишковић у посјети Козарској Дубици -
Радован Вишковић у посјети Козарској Дубици

Вриједност новоизграђених станова са опремањем износи 985.324 КМ без ПДВ-а.

Фото: РТРС

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић рекао је да су у новоизграђеној згради обезбијеђени станова за 15 лица из категорија избјеглих, расељених лица и социјалних категорија којим је данас премијер уручио кључеве.

- Зграда је грађена годину и по дана, а њена вриједност је око милион КМ. Општина је у изградњи учествовала са око 20 одсто у смислу додијеле земљишта, израде пројектне документације и прикључака струје и воде - прецизирао је Рељић.

Фото: РТРС

Он је навео да је пројекат био од круционалног значаја да би се коначно затворили колективни и алтернативни смјештаји, те да би људи који годинама чекају добили своје станове.

Рељић је захвалио премијеру Вишковићу и Влади Републике Српске који су несебично помагали општини Козарска Дубица.

Фото: РТРС

Уручивању кључева присуствовали су и вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић, министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић, као и представници Фонда за повратак БиХ.

Фото: РТРС

Из Републичког секретаријата за расељена лица и миграције навели су да је зграда изграђена у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја обезбјеђењем јавних стамбених рјешења - CEB 2.

Фото: РТРС

Након уручења кључева, Вишковић се састао са начелником Козарске Дубице Раденком Рељићем.

Фото: РТРС

За санирање посљедица пандемије вируса корона за општину Козарска Дубица укупно је одобрено 1.638.209 КМ и то за ублажавање посљедица пандемије 1.018.430 КМ, а за помоћ пословним субјектима за март, април и мај 619.779.