latinica  ћирилица
02/05/2020 |  09:36 ⇒ 09:42 | Аутор: РТС

Илон Маск твитом снизио вриједност "Тесле" за 14 милијарди долара

Оснивач компаније Тесла Илон Маск једноставно је "избрисао" 14 милијарди долара њене вредности, пошто је на "Твитеру" објавио да је цена акција компаније превисока.
Илон Маск (фото:.gstatic) -
Илон Маск (фото:.gstatic)

Твитовање Илона Маска такође је смањило три милијарде долара његовог удјела у "Тесли", након што су се инвеститори повукли из компаније.

- Цијена Теслиних акција је према мом мишљењу превисока - написао је у једном од неколико твитова, међу којима су и они у којима најављује да ће продати свој "комплетан физички" иметак.

"Теслине" акције пале су за готово 12 одсто послије Маскових твитова.

На Твитеру је такође објавио и је да је "његова дјевојка љута на њега, да треба ослободити Америку, позива да се људима врати слобода"...

Милијардер је негирао да је твитовањем о цијени акција желио да се нашали, пише Вол Стрит џорнал.

"Теслине" акције су се "опоравиле" касније током дана, и достигле 701,32 долара по акцији, што је на крају ипак био пад од 7,17 одсто.

У компанији су остали недоступни за коментар.

Цијена "Теслиних" акција иначе је порасла ове године, подижући вриједност произвођача електричних аутомобила на близу 100 милијарди долара.

Маскови коментари на друштвеним мрежама задају главобоље инвеститорима и утичу на цијене диооница, а ово није први пут да се милијардер "шали" на овај начин.

Због једног твита из 2018. године о будућности "Тесле" на њујоршкој берзи, регулаторни органи изрекли су му казну од 20 милиона долара, послије чега се сложио да све наредне постове најприје прегледају правни заступници.