latinica  ћирилица
06/04/2020 |  19:08 ⇒ 19:12 | Аутор: СРНА

Седам студената из Француске у карантину хотела "Посавина"

Седам студената који су допутовали из Француске смјештено је вечерас у карантин хотела "Посавина" у Бањи Врућици, рекао је начелник Републичког штаба за ванредне ситуације Милан Новитовић.
Студенти - Фото: СРНА
СтудентиФото: СРНА

- Ово су студенти који су из Француске дошли на гранични прелаз Брод - навео је Новитовић и додао су сви тестирани на граничном прелазу.

Он је захвалио директору Здравствено-туристичког центра "Бања Врућица" Драгану Богданићу који је пристао да прими студенте у објекат хотела "Посавина", гдје су услови за смјештај одлични, о чему може да свједочи и шест студената који ту већ бораве након што су допутовали из Њемачке.

Новитовић је рекао да су заједно са студентима из Српске у аутобусу била и лица из Федерације БиХ, укључујући и четири возача, која су предата федералном МУП-у.

Богданић је рекао да је јуче обавијештен о томе да је аутобус са студентима из Париза кренуо према БиХ, наводећи да је све стављено у функцију очувања здравља студената.

- Драго ми је да су се студенти успјешно вратили, да су доброг здравственог стања, а ми ћемо учинити да им боравак у карантину и изолација од 14 дана прође што лакше. Имају могућност да контактирају породице, које могу бити без бриге - истакао је Богданић.

Према његовим ријечима, у карантину хотела "Посавина" сада се налази 96 лица, а очекује се и долазак још четири особе, односно породице са бебом, за које ће бити обезбијеђен апартман.

Студент психологије Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево из Добоја Никола Миличевић рекао је да су због околности били приморани да се врате из Француске гдје су боравили у оквиру студентске размјене.

У хотелу "Посавина" у Бањи Врућици већ су смјештена четири студента из Бијељине и по један из Гацка и Сребренице, након повратка из Њемачке.