latinica  ћирилица
06/04/2020 |  11:41 ⇒ 11:53 | Аутор: СРНА

Јеринић-Околић: У борби против вируса на располагању ресурси Оружаних снага

Замјеник министра одбране у Савјету министара Мирко Околић рекао је данас у Добоју да ће, уколико се укаже потреба, расположиви ресурси у касаранама "Војвода Радомир Путник" у Миљковцу и "3. мај" у Барама на подручју овог града бити стављени на располагање градском Штабу за ванредне ситуације, у активностима на спречавању ширења вируса корона.
Састанак у Добоју: Мирко Околић и Борис Јеринић - Фото: СРНА
Састанак у Добоју: Мирко Околић и Борис ЈеринићФото: СРНА

Околић је након данашњег сасатанка са командантом добојског Штаба за ванредне ситуације Борисом Јеринићем изјавио новинарима да је ријеч о ванредној посјети Добоју поводом актуелне ситуације у вези са вирусом корона.

- Хтјели смо да видимо са градоначелником /Борисом Јеринићем/ шта је то што би једни другима могли да помогнемо. Ми имамо обострану сарадњу и она је потребна као таква - изјавио је Околић.

Према његовим ријечима, постоји узајамна условљеност у сарадњи са локалним заједницама, с обзиром на то да поједини припадници Оружаних снага раде у касаранама у урбаним срединама које су кластери као што су Бањалука, Коњиц, Мостар, Тузла.

- Многе локалне заједнице су донијеле уредбе, односно рјешења за те припаднике, али и за све друге који долазе из тих кластера и они се стављају у самоизолацију. Тиме се Оружане снаге доводе у слабљење јер ми не треба само да заштитимо себе - изјавио је Околић.

Околић је рекао да Оружане снаге треба да сачувају себе, али и да помогну другима, што је већ урађено постављањем шатора на граничним прелазима, као и другим траженим активностима.

Према његовим ријечима, од јуче су евидентирана четири припадника Оружаних снага БиХ која су позитивна на вирус корона, а од раније их је око 30 у изолацији.

Околић је рекао да је са Јеринићем данас разговарао и о процесу топлификације касарне "Војвода Радомир Путник" у Миљковцу, који је започет раније, а за који се нада да ће бити довршен до почетка наредне сезоне гријања.

Командант градског Штаба за ванредне ситуације Борис Јеринић изразио је задовољство што ће логистика и ресурси из двије касарне бити на располагању градском Штабу, уколико се за то укаже потреба.

Јеринић је рекао да је пројекат топлификације касарне на Миљковцу увелико започет и да се чека погодан моменат за изградњу вреловода.

Састанку су присуствовали и посланик у Народној скупштини Републике Српске Данијел Јошић и посланик у Представничком дому Парламента БиХ Сања Вулић.

Након састанка у Градској управи Добоја, Околић ће обићи касаране "Војвода Радомир Путник" у Миљковцу и "3. мај" у Барама.