latinica  ћирилица
06/04/2020 |  10:28 ⇒ 15:16 | Аутор: РТРС

Ситуација у Бањалуци под контролом, још није достигнут врхунац епидемије (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је Штаб за ванредне ситуације контатовао да је ситуација у граду под контролом.
Игор Радојичић (Фото: Град Бањалука) -
Игор Радојичић (Фото: Град Бањалука)

- Данас је тачно мјесец дана од када је утврђен нулти пацијент у Бањалуци. Имали смо линеаран раст и најбитније је да он није експоненцијалан. Стање држимо под контролом и превентивним мјерама смо заштитили здравље и животе становника - рекао је Радојичић након сједнице Штаба.

Он је навео да је тренутно у Бањалуци 194 заражених вирусом корона и да још није достигнут врхунац епидемије.

Подсјетио је да сва лица која долазе у Републику Српску морају да иду у карантин.

- Било које попуштање не долази у обзир. Морамо спријечити улазак нових преносилаца из иностранства. Сва лица која би долазила у земљу за ускршње, односно васкршње празнике, провела би Васкрс у карантину и то морају да знају - рекао је Радојичић.

Он је навео да и даље остаје на снази мјера забране кретања за лица млађа од 65 година уторком и петком од 07.00 до 11.00 часова, те да се то не односи на раднике који имају потврду послодавца.

- Све мјере забране важиће до 13. априла, а за лица млађа од 65 година уторком и петком важиће ограничење кретања од 7.00 до 11.00 часова. Од јутрос, ради одржавања система рада у јавним установама од посебног интереса, прије свега се то односи на здравство и полицију, организовано је додатних шест аутобуских праваца - рекао је Радојичић.

Он је рекао да ће од сутра бити омогућен рад субјектима којима је наредбом Републичког штаба за ванредне ситуације то дозвољено.

Повезане вијести:

Од сутра раде двије лабораторије у Бањалуци

Бањалука: Од сутра раде продавнице бијеле технике, грађевинског материјала...