latinica  ћирилица
02/04/2020 |  14:37 ⇒ 16:09 | Аутор: СРНА

Састанак није био у функцији давања гаранција, али јесу отклоњене недоумице

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да данашњи састанак са потпредсједавајућим Вијећа народа Српске из реда бошњачког народа Михнетом Окићем и послаником у Народној скупштини Едином Рамићем није није био у функцији давања гаранција, јер су неке ствари логичне, али јесу уклоњене недоумице.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Мислим да смо се разумјели на том састанку. Искрено говорећи није ни било потребе да изгубимо ово вријеме да би одлука о проглашењу ванредног стања ступила на снагу. Данас смо о томе разговарали и разријешили дилеме у вези са повратничком популацијом - рекла је Цвијановићева Срни упитана да прокоментарише Рамићеву изјаву након састанка да су добили "потребна објашњења и гаранције да повратничка популација неће имати никакве негативне посљедице након ступања на снагу Одлуке о ванредном стању"

Предсједница Републике је поновила да данашњи састанак није био у функцији давања гаранција, јер су неке ствари логичне, али јесу уклоњене недоумице.

- Важно је да се процеси не блокирају јер оно што радимо сада носи посебне изазове у здравственом и економско-финансијском смислу - истакла је Цвијановићева.