latinica  ћирилица
01/04/2020 |  09:57 ⇒ 18:39 | Аутор: РТРС

У Српској 17 нових случајева; Укупно 243 заражена (ВИДЕО)

У Републици Српској потврђено је 17 нових случајева вируса корона, рекао је министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић.
Ален Шеранић - Фото: РТРС
Ален ШеранићФото: РТРС

Ријеч је о четири лица из Бијељине, два из Котор Вароши, Источне Илиџе и Пала и по једно лице из Бањалуке, Милића, Шековића, Мркоњић Града, Теслића и Рибника.

Тиме је укупан број заражених у Српској порастао на 243.

- У посљедња 24 часа тестирано је 157 особа. У Републици Српској до сад је укупно тестирано 1.806 особа - изјавио је он.

Од нових 17 случајева, осам је жена, а девет мушкараца.

Истакао је да су се двије особе опоравиле, те да је укупан број опорављених 13.

Он је додао да се у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци налази 41 особа са средње тешком и тешком клиничком сликом, а да их је шест на респиратору.

- На Пулмологији је 31 особа са лаком клиничком сликом. На клиникама у Бањалуци је укупно 97 лица, једна особа је на лијечењу у болници у Добоју, тако да на лијечењу имамо укупно 98 лица - навео је Шеранић.

Он је рекао да је до сада тестирано 1.806 особа у Српској, а да се смањује број лица под здравственим надзором, којих је тренутно 11.918, док је надзор окончан код 8.334 особе.

Подсјећамо, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске синоћ је преминуо још један мушкарац старије животне доби из Бањалуке који је био позитиван на вирус корона.

Од посљедица заразе преминула су и два мушкарца старије животне доби из Бањалуке и Лакташа, што је до сада укупно четворо преминулих од посљедица ове болести. Прва жртва вируса корона у Српској била је старија жена из Рибника.