latinica  ћирилица
04/03/2020 |  13:40 ⇒ 16:14 | Аутор: Глас Српске

Шефу Клуба посланика СДС-а у НСРС полиција одузела "трептаче"

Припадници Полицијске управе Бањалука јуче су од Миленка Косовића, возача шефа Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Миладина Станића, привремено одузели посебни уређај за давање свјетлосних и звучних сигнала, тзв. трептаче и издали му прекршајни налог због њиховог незаконитог коришћења, сазнаје Глас Српске.
Миладину Станићу, посланику СДС одузета трептећа - Фото: Глас Српске
Миладину Станићу, посланику СДС одузета трептећаФото: Глас Српске

- У оквиру акције "Појачана контрола учесника у саобраћају са акцентом на контролу и санкционисање возача који у возилима противзаконито посједују и користе уређаје за давање посебних свјетлосних знакова и звучних сигнала", полицијски службеници ПУ Бањалука су 3. марта око 9.50 часова извршили контролу возила "шкода октавија" у власништву Народне скупштине Републике Српске којим је управљао Косовић, унутар кога су уочили "трептаче".

Наведени уређај је привремено одузет за шта је возачу Миленку Косовићу издата потврда о привременом одузимању предмета и издат му је прекршајни налог због кршења Закона о основама безбједности на путевима БиХ, потврђено је Гласу из МУП-а Српске.

Миладин Станић потврдио је да су полицајци са возила које користи Клуб посланика СДС-а јуче скинули "трептаче" и каже да подржава стриктно поштовање саобраћајних прописа.

- Ако се не варам, скинули су трептаче са још једног скупштинског возила и немам ништа против тога, иако не бих био изненађен да је полиција прије те појачане контроле упозорила возаче владајућих посланичких клубова да скину трептаче. Али у сваком случају, подржавам стриктно поштовање саобраћајних прописа и закона - каже Станић.