latinica  ћирилица
03/09/2019 |  11:07 ⇒ 17/09/2019 | 14:12 | Аутор: СРНА

Пристигло више од 600.000 коверата за наградну игру "10 рачуна изброји и стан освоји"

Наградна игра "10 рачуна изброји и стан освоји", коју организује Влада Републике Српске с циљем сузбијања сиве економије, до сада је у потпуности оправдала очекивања, што показује податак да је тренутно у Поштама Српске примљено више од 600.000 коверата за учешће у овој игри.
Наградна игра - Фото: Screenshot
Наградна играФото: Screenshot

- Да се већ сад може рећи да је наградна игра успјела говори и податак да не постоји ниједна пошта у Српској из које нису стизале коверте, а што су показатељи територијалне заступљености и промовисања ове игре на прави начин - саопштено је из Министарства финансија Републике Српске.

Из овог министарства наводе да су учешће јавности и подизање пореског морала међу најзначајнијим полугама за сузбијање сиве економије.

- Због тога је важно да сваки грађанин буде свјестан чињенице да је регистрован промет путем фискалног рачуна законска обавеза којом се пуни буџет, финансира школство, здравство, подиже животни стандард - указано је у саопштењу.

У саопштењу је истакнуто да су награде игре овог типа уобичајена пракса у ЕУ и земљама окружења, којој је циљ мотивисање грађана да узимају фискалне рачуне.

Прво извлачење награда, међу којима су и станови на атрактивној локацији у Бањалуци, биће одржано 22. септембра у директном преносу на Радио-телевизији Републике Српске, друго је седам дана касније, па све до 13. октобра када ће бити извучен добитник и посљедњег стана.

Трошак пореза на добитак стана сносиће Влада Српске, а трошкове преписа и књижења стана сносиће Нотарска комора Републике Српске.

Додатне информације грађани могу да пронађу на сајту www.10racuna.com.