latinica  ћирилица
12/06/2019 |  11:29 ⇒ 20:40 | Аутор: РТРС

Вулин: Србију и Српску никаква војска не може раздвојити (ФОТО)

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик састао се данас у Бањалуци са министром одбране Србије Александром Вулином.

Након састанка, Вулин је за РТРС рекао да је са Додиком разговарао о безбједносној ситуацији у БиХ и мигрантској кризи

Вулин је поручио да поздравља Додикову одлуку да одбије захтјеве за распоређивање војске на граници са Србијом и Црном Гором због мигрантске кризе.

Вулин је поручио да Републику Српску и Србију никаква војска не може да раздвоји.

Фото: РТРС

Након овог састанка, Додик је примио и представнике јединице која је учествовала у борбама на Кошарама. Договорено је да по узору на филм о Кошарама, Српска и Србија сниме филм о пробоју Коридора.

Из Предсједништва БиХ је саопштено да је Додик рекао да се посљедњих мјесеци у Републици Српској интензивно говори о њиховом херојству и о историјском значају битке на Кошарама.

Фото: РТРС

Припадници 63. падобранске бригаде уручили су свечани амблем своје јединице Додику, који је раније као предсједник Републике Српске постхумно одликовао седам припадника ове бригаде.

Фото: РТРС

Српски члан Предсједништва БиХ рекао је да је изузетно позитивно то што је у Србији снимљен документарни филм о бици на Кошарама и оцијењено је да је у наредном периоду потребно приступити и снимању документарног филма о пробоју Коридора живота у Републици Српској, наведено је у саопштењу.

Повезане вијести:

Додик одбио захтјеве за распоређивање војске на граници