latinica  ћирилица
14/02/2018 |  11:43 ⇒ 13:21 | Аутор: РТРС

Приједор: Преносним камерама против дивљих депонија (ВИДЕО)

На подручју Приједора активно се уклања отпад који несавјесни грађани одлажу на непредвиђена мјеста. Тренутно је регистровано девет дивљих депонија, а како би у потпуности ријешили проблем, из Комуналне полиције најављују набавку преносивих камера.
Приједор - дивља депонија - Фото: РТРС
Приједор - дивља депонијаФото: РТРС

На подручју града Приједора уклоњен је велики број дивљих депонија. Грађани Приједора осуђују неодговорно понашање појединаца који несавјесно нарушавају слику града и животну средину.

Велики проблем је и непостојање локације, осим удаљене градске депоније, на којој би становници града и околних села могли да одлажу велике количине смећа. У комуналној полицији кажу да су у плану су нове мјере како би се овом проблему стало у крај.

"У Одсјеку комуналне полиције ужурбано радимо на прибављању преносивих камера, којим ћемо покушати да ријешимо овакве појаве, односно да снимимо лице које је бацило отпад и тако добијемо материјални доказ да је оно направило дивљу депонију", рекао је Дарко Аврамов, начелник одсјека Комуналне полиције.

Казне за стварање дивљих депонија достижу и 50 марака. Тренутно је регистровано девет дивљих депонија које се налазе у селима у близини града, а најављене мјере и високе казне опомена су за све несавјесне грађане.