latinica  ћирилица
22/12/2017 |  18:11 ⇒ 19:30 | Аутор: РТРС

Честитке поводом католичког Божића

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић поручио је у божићној честитки да се молитвом у вријеме празника треба послати гласна порука за опстанак и будућност хрватског народа на вјековним огњиштима.
Срећан Божић - Фото: илустрација
Срећан БожићФото: илустрација

"Молимо се ових радосних дана у заједништву да пошаљемо што снажнију и гласнију поруку, заједно са свим нашим вјерницима, припадницима Католичке цркве, са цјелокупним хрватским народом, за њега, његов опстанак и будућност на вјековним огњиштима, светом тлу наших предака, за домовину и све људе добре воље", навео је Човић у честитки надбискупу врхбосанском Винку Пуљићу и свим католицима у БиХ поводом предстојећег Божића по грегоријанском календару.

Он је поручио да се треба молити и за оне чија срца прожимају невјерица, охолост и мржња, којима сметају други који не пристају ни на шта друго, осим на живот у слободи и достојанству, као и у заједништву, али и равноправности.

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић честитао је Божић надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бискупима, свештенству и свим грађанима католичке вјероисповијести, истичући да је овај празник прилика за заједничко подсјећање на то да се у БиХ његују различитости, уз међусобно уважавање, поштивање и разумијевање.

"Желим вам да предстојеће дане проведете у духовном миру, задовољству и породичној срећи, испуњени радошћу коју носи овај велики хришћански празник. Желим вам мир, срећу, радост и благостање", поручио је Иванић у честитки.

Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић поручио је у честитки да је Божић прилика за обнављање веза и заједништва, вријеме доброте и солидарности, празник који својом универзалном поруком у центар ставља достојанство човјека.

Предсједавајућа Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Борјана Кришто навела је да најрадоснији хришћански празник у себи носи поруку да би људи требало да буду окренути једни другима и спремни да разумију и помогну.

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић пожелио је свим хришћанима у БиХ који Божић славе по грегоријанском календару да им дани празника буду испуњени срећом и породичним заједништвом и да их обиљеже на најљепши начин у складу са својом традицијом.

Члан Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић пожелио је вјерницима који Божић славе по грегоријанском календару да га обиљеже у здрављу, срећи и вјери у боље дане за све грађане.

Божићне честитке упутили су и замјеници предсједавајућих Представничког и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Шефик Џаферовић и Бариша Чолак, као и федерални премијер Фадил Новалић, који је пожелио свих католицима у БиХ да их празнични дух учврсти у увјерењу да сви заједно иду ка бољој будућности.

Поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић пожелио је свим католицима у БиХ да радост празника охрабри у њима дух милости божије и његовог добра.

"Молим Бога узвишеног да спусти мир и разумијевање међу народима наше домовине, свијета, а посебно у Палестини која вапи за правдом и миром", наводи у честитки.

Извор: СРНА