latinica  ћирилица
27/10/2024 |  16:23 | Аутор: СРНА

Стевандић: За народе у БиХ није добро подилажење странцима

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да није никаква тајна да је процес пред Судом БиХ против предсједника Српске Милорада Додика монтиран и политички инструисан и упозорио да ће подилажење странцима, који ће правити судске процесе, сукобе међу народима у БиХ, само странцима и помоћи.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Није то никаква тајна, проблем је да оно што ми говоримо министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић "схвати" са закашњењем од годину дана - изјавио је Стевандић, коментаришући то што је Конаковић у једној телевизијској емисији потврдио да је процес против предсједника Српске монтиран и политички инструисан.

Стевандић је указао да је у ФБиХ тако и за многа друга питања о којима представници Републике Српске говоре рационално и реално.

- А рационално је да се договоре са нама, а не са странцима. Бојим се само да не буде касно кад то буду схватили и да не улазимо у сукобе. Ми ћемо помоћи себи ако се будемо међусобно разумијевали - рекао је Стевандић.

Конаковић је јуче гостујући на сарајевској Фејс ТВ, између осталог, рекао да је Додик "стављен на мјесто". "Онда МИ Додика ставимо на мјесто. Додик је процесуиран, Додик је пред Судом БиХ, Додик је изолован, Додик је санкционисан", рекао је Конаковић.