latinica  ћирилица
27/10/2024 |  13:57 | Аутор: СРНА

Шамац: Служен парастос за погинуле борце ВРС и цивилне жртве у Гајевима

У Гајевима код Шамца данас је служен парастос и положени вијенци за 18 погинулих бораца Војске Републике Српске и три цивилне жртве Одбрамбено-отаџбинског рата, те за 16 жртава из Другог свјетског рата са овог подручја, а прослављена је и крсна слава Цркве Свете Петке.
Шамац - Фото: СРНА
ШамацФото: СРНА

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић рекао је Срни да сваке године, заједно са мјесним борачким организацијама на подручју Шамца, организују парастос за погинуле јунаке који не смију да буду заборављени и евоцирају успомене на њих.

- Морамо преносити сјећања на млађе генерације како би се поклањали сјенима наших јунака који су животима одбранили Републику Српску у којој данас слободно живимо - нагласио је Зорановић.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић, који је присуствовао парастосу у Гајевима, рекао је да су се данас поклонили сјенима оних који су платили највећу цијену за одбрану Републике Српске.

- Њихова жртва никада не смије да буде заборављена и морамо наставити да градимо још бољу Републику Српску, јачајући њене институције - поручио је Милићевић.

На спомен-обиљежје вијенце су положили породице погинулих бораца, представници мјесне и Борачке организације Шамац, представници општинске власти и други.