latinica  ћирилица
27/10/2024 |  08:15 ⇒ 14:48 | Аутор: РТРС

Андан: Терористички напад у Босанској Крупи циљано усмјерен на Србе (ВИДЕО)

Терористички напад у Босанској Крупи у коме је убијен полицајац Озрен Маран - циљано је усмјерен на Србе, изјавио је бивши директор Полиције Републике Српске Драгомир Андан.
Драгомир Андан - Фото: РТРС
Драгомир АнданФото: РТРС

Сматра да сарајевски политичари, јавним наступима према Србима и Српској, подстрекавају младе да присупе актима који су се десили у Босанксој Крупи.

- Сама њихова реторика даје могућност да поједине милитантне организације у Федерацији могу несметано да спроводе своје програме, каже Андан.

Додаје да Република Српска на својим просторима нема таквих групација нити су Срби икада припадали терористичким организацијама и покретима.



- Овдје се поставља низ питања. Дјечак, чији је стриц припадник вехабијског покрета- да ли је знао да је овај полицајац Србин. То се циљано ишло ка Србима. Ви сте имали терористички акт и у Зворнику. Опет је погинуо Србин. Да ли се ови, који стално праве неред, на челу са Хелезом и Исаком, да ли се питају својим говорима говоре младима да на тај начин своју активност усмјеравају према грађанима и институцијама БиХ - поручио је Андан.

Кад, додаје Андан, ставимо под контролу такве групације тек онда ћемо имати безбједносну ситуацију под контролом.

- Поносан сам на оно што ради МУП Републике Српске и то је најстабилнија институција у БиХ - рекао је Андан.