latinica  ћирилица
23/10/2024 |  17:03 ⇒ 18:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Јерликаја: Најмање троје убијено, 14 рањено у терористичком нападу у Анкари (ВИДЕО)

Најмање троје људи је убијено је данас, а 14 их је рањено у терористичком нападу у објекту Турске ваздухопловне индустрије (ТАИ) у Анкари, саопштио је министар унутрашњих послова Али Јерликаја.
Терористички напад у Анкари (Фото: EPA/NECATI SAVAS) -
Терористички напад у Анкари (Фото: EPA/NECATI SAVAS)

Новинар Си-Ен-Ен Турк је претходно извијестио да је напад и даље у току, а да су у објекту двојица терориста који су можда узели таоце.

На лицу мјеста се налази велики број полицијских и медицинских тимова за специјалне операције, а недавно је у близину тог објекта стигао и Јерликаја.

Директор Си-Ен-Ен Турк Истанбул Невс Нихат Улудаг је изјавио да сматра да постоји могућност да је напад извршила Радничка партија Курдистана (ПКК), која је означена као терористичка организација у Турској, или припадници Револуционарне народноослободилачке партије (ДКХП-Ц), преноси Хуријет.

Генерални секретар НАТО-а Марк Руте осудио је терористички напад и поручио да Алијанса стоји уз савезницу Турску, преноси Ројтерс.

Раније данас, Јерликаја је саопштио да је неколико људи убијено у нападу, док су други повређени.

Претходно је дошло до експлозије и пуцања на улазној капији кампуса "Јоинт Стоцк Партнерсхип" у Анкари, јавили су турски медији и додали да је особље из безбједносних разлога упућено у склоништа.