latinica  ћирилица
21/10/2024 |  08:43 ⇒ 10:25 | Аутор: РТРС

Шулић: За осам мјесеци 36.000 ноћења више него у истом периоду рекордне прошле године (ВИДЕО)

У Републици Српској и ове године биљежимо рекордну туристичку сезону и за осам мјесеци евидентирано је 36.000 ноћења више него у истом периоду рекордне прошле године, рекао је у Јутарњем програму министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Истакао је да се су веома задовољни туристичким показатељима.

- Доста се радимо и на смањивању сиве зоне у области туризма, а са друге активно радимо и на самој промоцији Републике Српске. Кренули смо са припремама за сајамсних манифестација за идућу годину. Планирамо да се представимо на европским и регионалним штандовима са већим бројем локалних туристичких организација из Српске - истакао је Шулић.

Рекао је у Републику Српску најчешће долазе гости из Србије, Хрватске, Црне Горе, Аустрије, Њемачке.

- То су управо и циљна тржишта од којих желимо да извучемо максимум - поручио је Шулић и додао да су Бањалука, Требиње и Фоча и даље дестинације које се најчешће посјећују.

Навео је да сами растући показатељи у туризму Српске показују да се свако улагање вишеструко исплати, а сами резултати реализованих инвестиција биће потпуно видљиви кроз неколико година.

- Овогодишња туристичка сезона у Републици Српској могла би бити завршена са рекордних милион и по туристичких ноћења - рекао је Шулић.