latinica  ћирилица
21/10/2024 |  08:23 ⇒ 09:39 | Аутор: РТРС

Рукометаши Борца побиједили словеначки Јерусалим Ормож (ВИДЕО/ФОТО)

Рукометаши Борца побиједили су у Бањалуци словеначки Јерусалим Ормож 26:20 у првом сусрету другог кола ЕХФ Европског купа.
Утакмица, РК Борац Бањалука - Јерусалим Ормож (фото: facebook.com/rkborac) -
Утакмица, РК Борац Бањалука - Јерусалим Ормож (фото: facebook.com/rkborac)

Сјајном игром Борац је дошао до велике побједе у првом мечу другог кола ЕХФ Европског купа против словеначке екипе Јерузалем Ормож пред својим навијачима 26:20, и у Словенију на реванш иде са шест голова предности.

Екипе су се смјењивале у вођству у првих 30 минута, а домаћи рукометаши су након првог полувремена имали минималну предност – 11:10.

Друго полувријеме је у потпуности припало Бањалучанима. Средином другог полувремена стигли су и до пет голова предности - 20:15.

Међутим на 11 минута прије краја Словенци су опасно запријетили и приближили се на само два гола заостатка (20:18). Борац је успио да одбије налет гостију прије свега захваљујући сјајним одбранама Небојше Граховца, не дозволивши тако ривалу да угрози побједу, али и да сачува што већу предност пред реванш.

Најефикаснији у редовима Борца су били одлични Недим Хаџић са 10, те Филип Кривокапић са 7 голова, док се код Орможа истакао Тадеј Сок са 7 постигнутих погодака.

Реванш меч је на програму је 26. октобра, а домаћин ће бити екипа Орможа.