latinica  ћирилица
21/10/2024 |  08:07 | Аутор: СРНА

Магла смањује видљивост

Магла мјестимично смањује видљивост на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ, посебно у Посавини, а на дионицама које пролазе кроз усјеке могући су одрони.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

Возачима из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске савјетују опрезну вожњу, прилагођену условима на путу.

Због изградње моста за прелаз тешке механизације преко регионалног пута Разбој-Руданка у Станарима су повремене обуставе саобраћаја у периоду од 7.00 до 17.00 часова.

Обуставе могу трајати у интервалима од 30 минута и више у зависности о динамици на градилишту, те пропуштање возила у трајању од 10 минута.

Из АМС моле све учеснике у саобраћају, посебно теретних возила, да користе алтернативне правце Јелах - Станари, ауто-пут Добој - Прњавор - Станари или пут Теслић - Чечава - Станари.

Због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи дионице ауто-пута Вукосавље - Брчко, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу Црквина - Модрича.

Због радова на дионици регионалног пута Шепак - граница Републике Српске /БиХ//Србије /Шепак/ и на мосту забрањен је саобраћај за возила чија највећа дозвољена маса прелази 40 тона и чије осовинско оптерећење прелази девет тона.

Током преласка, на мосту се истовремено могу наћи највише два теретна возила и то без путничких возила.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралним путним правцима од Бијељине према Брчком, Драготиња - Приједор, Србац - Дервента, Хан Пијесак - Соколац, Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионицама Гацко - Тјентиште у Саставцима, Добро Поље - Миљевина, Брод на Дрини - Хум, Градишка - Козарска Дубица, Теслић - Подјезера и на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута.

Због радова у тунелима "Цера три", "Строгоник", те "Пасјаци" и "Хамшил" измјене су на магистралном путу Бродар - Вишеград, као и у тунелу "Котва два" на дионици Међеђа - Бродар.

Измјене су због радова на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице - Нова Топола, те на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка, као и на регионалном путу Теслић - Појезера /граница са ФБиХ/ због реконструкције водоводног цјевовода.

Због клизишта забрањен је саобраћај на регионалном путу дионица Стари Угљевик - Главичице, а једном траком возила наизмјенично пролазе регионалним путем Укрина - Горња Вијака.

Привремена обустава саобраћаја биће на снази на регионалном путу Добој - Модрича у Костајници због бушења и минирања на каменолому "Грапска-Костајница".

Ради бушачко-минерских радова на регионалном путу Источно Сарајево - Требевић - Брус, на локалитету Златиште, општина Источни Стари Град, у интервалима од 11.00 до 15.00 часова биће привремених краћих обустава саобраћаја у трајању од једном до два пута по пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Јабланица - Мостар саобраћај је омогућен за све категорије возила, с тим што је на подручју Доње Јабланице успорен и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом. И даље је на снази обустава саобраћаја на магистралном путу Јабланица-Блидиње.

Због радова на вијадукту Рељево, на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Бутила, возила саобраћају једном траком у правцу кретања. На дионици Подлугови-Високо на мјесту извођења радова у функцији је претицајна трака, а брзина ограничена на 60 километара на час.

На магистралним путевима Матузићи-Добој и Витез-Каоник због актуелних радова саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила. С обзиром на то да је ријеч о изразито фреквентним дионицама, на мјестима извођења радова током дана формирају се дуже колоне возила у оба смјера.

Санациони радови актуелни су и на магистралним путевима: Каоник-Громиљак, Симин Хан-Доње Цапарде, Добој-Грачаница /Бријесница Велика/, Кладањ-Живинице /Ступари/, Ливно-Каменско /Подградина/, Прозор/Рама-Јабланица и Тарчин-Коњиц.

На граничним прелазима нема дужих задржавања за путничка возила.

Преко граничног прелаза Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе и она се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак. /крај/мђ

На дионици магистралног пута Јабланица - Мостар саобраћај је омогућен за све категорије возила, с тим што је на подручју Доње Јабланице саобраћај успорен и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.
И даље је на снази обустава саобраћаја на магистралном путу Јабланица - Блидиње.

Због радова на вијадукту Рељево, на дионици ауто-пута Сарајево сјевер - Бутила, возила саобраћају једном траком у правцу кретања.

На дионици Подлугови - Високо због радова на постављању букобрана на мјесту извођења радова у функцији је претицајна трака, а брзина ограничена на 60 километара на час.

На магистралном путу Витез - Каоник због радова саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Радови су у току и на магистралним путевима Симин Хан - Доње Цапарде, Добој - Грачаница /Бријесница Велика/, Кладањ - Живинице, Прозор/Рама - Јабланица, Фоча-Устиколина и Тарчин - Коњиц.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Преко граничног прелаза Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила тежа од пет тона највеће дозвољене масе и она се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.