latinica  ћирилица
18/10/2024 |  12:36 ⇒ 12:45 | Аутор: sputniknews.com

Меси одликован за најтрофејнијег фудбалера свих времена (ФОТО/ВИДЕО)

Чувени шпански спортски лист "Марка" уручио је Лионелу Месију награду за најтрофејнијег фудбалера свих времена.
Лионел Меси (Фото: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni) -
Лионел Меси (Фото: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni)

Шпанци су одликовали Аргентинца у Мајамију због његових клупских обавеза, симболично је добио трофеј са његовом мини статуом, а испод груди се налазио знак за бесконачност.

На тај начин Шпанци су одликовали једног од најбољих, ако не и најбољег фудбалера, у историји најважније споредне ствари на свијету.

Меси је магија, Меси је фудбал, Меси је синоним за фудбал, а током пребогате играчке каријере освојио је укупно 102 трофеја, од чега 46 тимских и 56 индивидуалних признања.

Интересантан је потез на који се одлучила "Марка", с обзиром на то да се ради о листу из Мадрида, шпанске престонице у којој је ведрио и облачио Кристијано Роналдо његов највећи опонент с којим и даље води битке само на различитим крајевима свијета.

Меси је недавно постигао хет-трик у побједи Аргентине над Боливијом резултатом 6:0, а уписао је и двије асистенције иако има 37 година и даље се игра фудбала.

Многи сматрају да је овај трофеј, уствари "GOAT" трофеј и да потврђује да је Меси заправо највећи свих времена.

Меси је у дресу Барселоне постигао највише голова у једној сезони, чак 91, уписао је и рекордан број асистенција у ЛаЛиги – 371, постигао је и рекордна 474 гола у Примери.