latinica  ћирилица
17/10/2024 |  17:31 ⇒ 17:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Преко апликације Гугл мапс од данас и информације о свим возовима и релацијама у Србији

У циљу унапређења квалитета понуде корисницима услуга Србијавоза од сада ће путем апликације Гугл Мапс бити доступне информације о свим возовима и релацијама у Србији, уз могућност бирања најквалитетније директне везе и веза са преседањем, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.
Гугл (Фото: EPA/DANIEL DEME) -
Гугл (Фото: EPA/DANIEL DEME)

Он је навео да ће корисницима бити понуђен оптимални избор за реализацију жељеног путовања, који укључује и комбинације различитих видова превоза са жељезничким.

- Корисницима је тренутно доступно 75 одсто од планираног обима саобраћаја, док ће преостале руте бити доступне у скорије вријеме - рекао је Весић, саопштило је министарство.

Истакао је да овакав вид дигитализације представља још један корак напред у модернизацији услуга коју нуди Србијавоз јер, како је рекао, омогућава брзо, ефикасно и практично планирање путовања.

Такође, Весић је додао да надлежне службе Србијавоза у наредном периоду планирају унапређење ове услуге, за коју вјерује да ће испунити и очекивања путника.