latinica  ћирилица
17/10/2024 |  07:15 ⇒ 08:49 | Аутор: РТС

Преминуо британски пјевач Лијам Пејн, бивши члан групе "One Direction" (ФОТО)

Британски пјевач и некадашњи члан групе "One Direction" Лијам Пејн погинуо је у Аргентини. Како је саопштила локална полиција, пјевач је погинуо након што је пао са трећег спрата хотела у Буенос Ајресу. Полиција истражује околности пада.
Лијам Пејн (Фото: EPA/TOLGA AKMEN) -
Лијам Пејн (Фото: EPA/TOLGA AKMEN)

Аргентинска полиција је саопштила да је 31-годишњи британски пјевач Лијам Пејн преминуо након што је пао са трећег спрата хотела у Буенос Ајресу, преноси аргентински Насион.

У саопштењу се наводи да је Пејново тијело пронађено у дворишту након што су се одазвали на позив да се у хотелу налази "агресиван мушкарац који би могао да буде под утицајем психоактивних супстанци".

Додају да је истрага о околностима Пејновог пада са трећег спрата у току.

Како наводи Би-Би-Си, пјевач је само неколико сати прије смрти објавио слику на Снепчету уз опис: Прелијеп дан у Аргентини.

Након објаве вијести о смрти Лијама Пејна, обожаваоци су почели да се окупљају испред хотела у Буенос Ајресу, а пошту му одају и фанови широм свијета путем друштвених мрежа.

Хотел у којем је страдао Пејн (Фото. EPA-EFE/JUAN IGNACIO RONCORONI)

Лијам Пејн је рођен у енглеском граду Вулверхемптону 1993. године, а музичку каријеру је започео у британском талент-шоу програму Икс фактор када је оформљена група "One Direction".

Тај бенд, који су осим њега чинили Хари Стајлс, Нијал Хоран, Луис Томлинсон и Зејн Малик, за време активног периода од 2010. до 2016. године је доживео популарност широм свијета и био један од најпознатијих поп бендова млађе генерације.

Након "паузе", коју су прогласили 2016. године, чланови бенда отпочели су соло каријере.

Лијам Пејн је у наставку каријере објавио један студијски албум, два мини-албума, 14 синглова и девет видео-спотова.

Неколико година је био у вези са британском певачицом Шерил Кол са којом је 2017. године добио сина.