latinica  ћирилица
16/10/2024 |  18:01 ⇒ 20:56 | Аутор: РТРС

Тринаестогодишњи дјечак из Бањалуке спасио старицу из пожара (ВИДЕО)

Тринаестогодишњи Лазар Вучеља, ученик осмог разреда Основне школe Иван Горан Ковачић у Бањалуци, својим примјером је показао да вјера у добре људе и даље постоји.
Лазар Вучеља - Фото: РТРС
Лазар ВучељаФото: РТРС

Ризикујући сопствену безбједност, Лазар је спасио 74-годишњу Драгославу Вулин из пожара који је захватио њену кућу.

Тринаестогодишњи Лазар Вучеља, за разлику од већине својих вршњака, воли риболов и боравак у природи.

Док је у свом насељу пецао на Врбасу, осјетио је, каже, дим и одмах је дотрчао да види треба ли неком помоћи.

- Осјетио сам неки смрад, и био је велики дим, и чуо сам пуцање. У почетку сам помислио да неко пали своје ствари и онда сам изашао на пут и видио да гори кућа - прича Вучеља.

Ситуација је могла бити кобна, да није било малог хероја који је одмах позвао ватрогасце и хитну помоћ. У кући, коју је захватио пламен, налазила се 74-годишња Драгослава Вулин.

- Прегорјеле су инсталације, оне су плануле. Све је било запаљиво јер је монтажн кућа. Кад сам чула пуцање, ја сам се пробудила. Пламен је сукнуо у предсобље. Међутим, ватрогасци су већ стигли, Лазар их је позвао, и избјегла се заиста велика катастрофа - каже Топићева.

Драгослава, која је свој радни вијек провела у просвјети, каже да је данас ријеткост упознати дјечака као што је Лазар. Вриједан и неустрашив.

- Лазар, не само да је позитиван примјер - он је и херој. Дијете тог узраста да тако реагује. И да је он поред Врбаса био и он је чуо тај прасак. Реаговао је правоверемено и избјегла се права катастрофа - рекла је Топићева.

Лазар Вучеља је прави примјер како млада особа може брзо реаговати у критичним ситуацијама и спасити људски живот. На њега су због овог храброг и несебичног геста поносни и родитељи и наставници.