latinica  ћирилица
16/10/2024 |  16:07 ⇒ 16:21 | Аутор: Агенције

Максимовић на листи највећих талената на свијету (ФОТО)

Британски Гардијан објавио је листу највећих фудбалских талената на свијету, а на њему су се нашла и нека позната имена.
Андрија Максимовић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација) -
Андрија Максимовић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација)

Сваке године Гардијан прави ову листу, а ове су се међу 60 најталентованијих фубалера нашла двојица младих српских играча. 

Реч је о Андрији Максимовићу из Црвене звезде и Михајлу Цветковићу из Чукаричког, двојици чланова У17 репрезентације Србије која је стигла до полуфинала Европског првенства на Кипру.

Максимовић је рођен 5. јуна 2007. године. Он је пети најмлађи дебитант у историји Црвене звезде. Максимовић је 12. октобра дебитовао за селекцију Србије на мечу против Швајцарске у Лиги нација.

Британски лист га је описао као надареног и елегантног играча, који је један од најперспективнијих фудбалера свијета због технике, креативности и визије.

Михајло Цветковић (фото: EPA-EFE/Szilard Koszticsak HUNGARY OUT)

Цветковић је рођен 10. јануара 2007. године. Гардијан наводи да млади фудбалер Чукаричког најбоље функционише као други нападач. Био је један од најбољих играча на овогодишњем Европском првенству за фудбалере до 17 година.

Из региона ту су и двојица представника Хрватске. Бруно Дурдов из сплитског Хајдука и доскорашњи члан те екипе Лука Вушковић који преко позајмица тражи пробој у први тим Тотенхема.

Свакако, највеће име на списку је Барселонин Ламин Јамал, заједно са саиграчима Пауом Кубарсијем и Марком Берналом који су такође успјели да се домогну првог тима.

Челсијеви Естевао и Кендри Паес су такође на тој листи.