latinica  ћирилица
14/10/2024 |  19:47 | Аутор: СРНА

Дачић честитао српским спасиоцима на хуманости и херојству

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић дочекао је вечерас у Лозници припаднике Специјалистичког тима за спасавање из рушевина Сектора за ванредне ситуације МУП-а, који су били ангажовани у Федерацији БиХ ради пружања помоћи након катастрофалних бујичних поплава и клизишта, те им честитао на хуманости и херојству.
Ивица Дачић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Ивица Дачић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Дачић је навео да је Србија одмах, послије тешке несреће која је задесила БиХ, понудила помоћ, те је у року од неколико часова упућена екипа Сектора за ванредне ситуаицје МУП-а од 36 чланова са 12 возила и два багера и екипом "Србије вода" који су учествовали у рашчишћавању терена.

- Ми смо били дио међународног тима који је показао солидарност и помоћ када треба - рекао је Дачић.

Он је истакао да сви могу да виде да Србија има способне људе који могу да реагују када је то потребно, пренијели су београдски медији.

- Волио бих да нема повода да се ови тимови спасиоца ангажују, али ако се нешто деси, грађани Србије могу да буду мирни и да ће им бити пружена помоћ. Сви су се вратили живи и здрави, честитам им и захваљујем на хуманости и херојству - навео је Дачић.

МУП Србије је, по налогу предсједника Србије Александра Вучића, прије осам дана упутио 36 припадника Тима за спасавање из Сектора за ванредне ситуације са неколико возила у ФБиХ да помогну у спашавању становштва Јабланице, коју су погодиле бујичне поплаве и клизишта.