latinica  ћирилица
14/10/2024 |  19:41 ⇒ 20:41 | Аутор: СРНА

У И. Сарајеву свечано дочекана вицешампионка свијета Марина Куртеш (ФОТО/ВИДЕО)

Велики број грађана Источног Сарајева дочекао је вечерас свјетског вицешампиона у каратеу Марину Куртеш.
Источно Сарајево, дочек за Марину Куртеш - Фото: СРНА
Источно Сарајево, дочек за Марину КуртешФото: СРНА

Куртешова је у Источно Сарајево донијела сребрну медаљу са Свјетског првенства у каратеу у Венецији у категорији млађих сениорки у борбама до 68 килограма.

Куртешова је захвалила граду и суграђанима на величанственом дочеку, који, како каже, није очекивала, јер још није свјесна свог успјеха.

- Ово је био мој сан, да осјетим ту љепоту тренутка када читав свијет гледа у вас, и само ми је мало фалило, можда неких 13 секунди да освојим злато, али то је спорт - рекла је Куртешова.

Ова млада спортисткиња каже да је сигурна у свој још већи успјех на наредним такмичењима, односно да ће се на наредним европским и свјетским такмичењима борити за златну медаљу.

Куртешова је навела да се нада да ће 2032. године бити учесник Олимпијских игара, када ће карате бити враћен на програм Олимпијаде.

- Мој циљ су Олимпијске игре у Аустралији - поручила је свјетска вицешампионка у каратеу из Источног Сарајева.

Она је захвалила породици, клубу, граду Источно Сарајево и свим суграђанима на великој и искреној подршци.

Источно Сарајево, дочек за Марину Куртеш (Фото: СРНА)

Њен тренер Дејан Вукадин није крио задовољство и понос због свјетског успјеха своје такмичарке, истичући да је овај резултат плод изузетно великог, преданог и озбиљног рада и труда.

Према његовим ријечима, Марина наставља крупним спортским корацима да прати свог суграђанина свјетског првака у џудоу Немању Мајдова.

- Источно Сарајево треба да буде поносно и на њих, али и на све младе спортисте који својим резултатима достојно представљају свој град - рекао је Вукадин и додао да је Источно Сарајево град спорта и младости.

Он је навео да се карате враћа у круг олимпијске породице и да ће се Куртешова на Олимпијским играма такмичити као сениорка у чији успјех не треба сумњати.

- Она је и до сада на многобројним реномираним такмичењима показала колико зна и колико може, због чега заслужује велике успјехе и спортску срећу - рекао је Вукадин.

Из Карате клуба Славија истичу да су поносни на успјех Куртешове.

У финалу Свјетског првенства у Венецији Куртешева је поражена од двоструке узастопне шампионке свијета Талије Сомбе из Француске резултатом 4:1.

Куртешова је до свјетског сребра стигла побједама против Кетлин Кели из Републике Ирске 3:0, Марене Пијакуадио Јункосу из Венецуеле 2:1, Бјелорускиње Волху Раманијук 1:0, Египћанке Мајар Зејнелабдин 6:5, док је у полуфиналу савладала Ану Пију Десидерио из Италије.

Ово је друга медаља за БиХ на Свјетском првенству у Венецији, јер је Емина Сиповић освојила бронзу.