latinica  ћирилица
14/10/2024 |  17:50 ⇒ 17:52 | Аутор: РТС

Обрадовић: Очекује нас захтјевна утакмица против Бајерна

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио je да очекује захтјевну утакмицу против Бајерна у трећем колу Евролиге.
Жељко Обрадовић (Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja) -
Жељко Обрадовић (Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Утакмица између Партизана и Бајерна биће одиграна у уторак од 20.45 часова у Београдској арени.

Обрадовић је подсјетио да екипу Бајерна води Гордон Херберт.

- Ради се о човеку који је био свјетски првак са Њемачком. Види се његов рукопис у игри тог тима, приликом сваког прекида се мијења одбрана. Било да се ради о зонском пресингу или о зонској одбрани, 1-2-2 или 3-2 или о начину како бране игру човјек на човјеку - рекао је Обрадовић.

Додао је да је Бајерн одлична шутерска екипа.

- Послије тајм-аута имају специјалне ситуације постављене за њихове шутере, а имају и високе играче који шутирају за три, слично као против Реала - рекао је Обрадовић на конференцији за медије.

Тренер црно-бијелих је истакакао да Партизан очекује захтјевна утакмица.

- Што се нас тиче, добар тренинг смо имали данас, послије оног тренутка кад смо се скупили, имали смо свих 16 играча на тренингу. Митар Бошњаковић и Алекса Димитријевић су били са јуниорима, а сада су са нама. Ајзеа Мајк је почео да тренира. Играчи који су имали проблеме послије Мадрида, су боље. Имају неке ситне проблеме, али су способни да тренирају - додао је Обрадовић.

Црно-бијели су у прва два кола Евролиге поражени од Басконије и Реала.

- Прва утакмица у Београду, волио бих да навијачи схвате да играмо против тима који нам је приредио изузетно гостопримство. Да навијају за нас како инсистирамо, да нас бодре и да покажу поштовање према првом противнику у Арени ове године - истакао је тренер Партизана.

Црно-бијели ће после Бајерна играти са Макабијем у Београду.

- Сви воле да играју код куће, нема путовања. Али, мислим да имамо утакмицу у Задру, све остало смо у Београду. Вероватно због дуплог програма не можемо да радимо у великон интензитету, неупоредиво је боље кад си ту - рекао је Обрадовић, који је потврдио да се Двејн Вашингтон прикључио тренинзима Партизана.