latinica  ћирилица
14/10/2024 |  13:17 ⇒ 15:00 | Аутор: РТРС

Одбор за помоћ КиМ: Ученици из Српске прикупљају помоћ за вршњаке са КиМ

Хуманитарну акцију коју је Одбор за помоћ Косову и Метохији покренуо у септембру "Обрадујмо вршњаке на Косову и Метохији" подржало је до сада осам основних и средњих школа које су уплатиле на рачун Одбора 13.500 конвертабилних марака за пакетиће својим вршњацима и помоћ деци и младима са потешкоћама у развоју и вишечланим српским породицама на КиМ.
Дјеца са Косова - Фото: РТРС
Дјеца са КосоваФото: РТРС

Хуманитарна акција преко основних и средњих школа уз сагласност и подршку Министарства просвете и културе Републике Српске траје до 31. децембра, а до сад су највећу донацију ове године од 6.493 конвертабилних марака уплатили ученици и просветни радници ОШ "Вук Караџић" из Бијељине, саопштено је из Одбора.

Из Одбора су навели да очекују да ће од Никољдана до Светог Саве обрадовати око 3.000 српске дјеце широм Косова и Метохије, Кордуна, Баније и Западне Славоније у Хрватској.

Посебно се радују, кажу у Одбору, што ће помоћи дјеци и младима са потешкоћама у развоју и опремање Дневног центра "Подржи ме-9.јануар".

Од првог октобра отворен је и хуманитарни број 1401, а акција траје до 30. новембра и до сада је забележено око 6.500 позива.