latinica  ћирилица
14/10/2024 |  11:37 ⇒ 11:45 | Аутор: sputniknews.com

Вучић са делегацијом ММФ: Преговори јесу били напорни, али је остварен сјајан напредак

Предсjедник Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом Међународног монетарног фонда, након чега је истакао да су преговори били напорни, али да је остварен сјајан напредак.
Александар Вучић са делегацијом ММФ (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Александар Вучић са делегацијом ММФ (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav)

- Тежак, вjерујем и успjешан састанак са делегацијом ММФ. Србија наставља путем фискалне стабилности, али ћемо морати да будемо још дисциплинованији и одговорнији него до сада. Преговори са ММФ јесу били напорни, али је остварен сјајан напредак што је потврдио и шеф мисије Доналд Мегетиган. Он ми је честитао на постизању инвестиционог рејтинга Србије и истакао успjешан завршетак четврте, уједно и посљедње ревизије текућег стенд-бај аранжмана, као и договор новог ПЦИ аранжмана од сљедеће године - објавио је Вучић на свом Инстаграм налогу.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Вучић је навео да је потврђен договор о одржавању буџетског дефицита од 3 одсто у периоду 2025-2027, уз приоритизацију капиталних пројеката.

- Делегација ММФ је нагласила важност поштовања фискалних правила, посебно када је ријеч о платама и пензијама, као и потребу за пажљивим управљањем трошковима у секторима пољопривреде, инфраструктуре и здравства. Изразио сам захвалност за подршку ММФ-а и истакао посвећеност Србије даљој фискалној консолидацији и спровођењу структурних реформи, укључујући реформе у енергетском сектору и управљању јавним предузећима - закључио је Вучић.