latinica  ћирилица
14/10/2024 |  11:09 ⇒ 11:56 | Аутор: РТРС

Паљанин Горан Круљ првак свијета у дизању тегова

Горан Круљ са Пала постао је првак свијета у дизању тегова на Свјетском првенству у Словачкој и оборио свјетски рекорд у дисциплини стојећи бицепс, у категорији 125 килограма.
Горан Круљ - Фото: РТРС
Горан КруљФото: РТРС

На Свјетском првенству учествовало је око 800 такмичара из свих земаља свијета, а Круљ је наступао под заставом Србије, те на најбољи начин представио Србију, Републику Српску и општину Пале.

Свјетском титулом Круљ је употпунио колекцију раније освојених титула, међу којима су најзначајаније титуле првака Европе и Балкана, те првак испред Свјетске фитнес федерације.

Круљ је још једном учинио поносним своје суграђане у Палама који су га истински подржавали све вријеме његове веома богате спортске каријере и показао да се уз предан рад може доћи до огромних успјеха.

- Ово је круна каријере, ове године постао сам европски првак, свјетски првак, првак испред свјетске Фитнес федерације. Наступао сам за Србију, моје Пале и Источно Сарајево. Ову титулу поклањам мом сину Матеју, братићу Виктору и супрузи Адријани који су ми највећа подршка и мотивација - навео је Круљ.