latinica  ћирилица
14/10/2024 |  08:37 ⇒ 08:44 | Аутор: sputniknews.com

Денвер поражен од Финикса

Никола Јокић забиљежио је дабл-дабл учинак у припремној утакмици НБА лиге у којој је Денвер изгубио од Финикса резултатом 118:114 и то послије преокрета.
Никола Јокић (Фото: EPA/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT) -
Никола Јокић (Фото: EPA/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT)

Нагетси су имали и "плус 13", да би на крају били поражени, што је опомена за Мајкла Мелоуна и његове ученике.

Сезона још није званично почела, а Никола Јокић се већ игра кошарке и блиста. Остварио је "сомборски дабл-дабл", јер му је недостајала асистенција како би био троцифрен у три најважније статистичке колоне.

Скромни Сомборац је већ на полувремену имао двоцифрени број поена – 14 уз седам скокова, да би меч завршио са 21 поеном уз 14 ухваћених лопти и девет асистенција.

Ипак, ни то није било довољно да Денвер изађе на крај са Финикс Сансима.

Нагетси су контролисали дешавања на паркету током већег дијела сусрета, у другом кварталу отишли су на максималних 13 поена предности – 60:47, док се на велики одмор отишло резултатом 60:51.

Успио је Денвер до краја сусрета да прокоцка лијепу предност и на крају је поражен 114:118.

Овај пораз долази као опомена пред почетак НБА лиге у којој ће Јокић и Денвер, појачани Раселом Вестбруком и Хрватом Дариом Шарићем претендовати на сам трон.

Јокић, Мајкл Портер и Строутер били су најефикаснији актери меча, сва тројица су постигла по 21 поена, Вестбрук је на свом конту имао девет, док је Шарић имао шест поена, исто толико скокова и две асистенције.