latinica  ћирилица
13/10/2024 |  18:40 ⇒ 18:47 | Аутор: ТАНЈУГ

Расту тензије између тимова Џоа Бајдена и Камале Харис

Тензије између тимова демократске кандидаткиње Камале Харис и предсједника Џоа Бајдена су порасле посљедњих недјеља, посебно око нових сарадника у тиму Харис и особља предсједничког кабинета које се теже привикава на помоћну улогу у кампањи Харис, рекло је данас 10 извора за Аксиос.
Камала Харис и Џо Бајден (Фото: EPA-EFE/SHAWN THEW) -
Камала Харис и Џо Бајден (Фото: EPA-EFE/SHAWN THEW)

Како наводе неименовани извори, поједини чланови тима Харис сматрају да сарадници Бијеле куће не координирају довољно Бајденове поруке и распоред како би се ускладили са оним што је најбоље за кампању потпредсједнице.

Тим Харис такође покушава да дода особље у службену канцеларију потпредсједнице због пораста количине посла, као и незадовољства због наводног мањка ефикасности у Бијелој кући, тврде извори.

Неколико Бајденових помоћника придружило се кампањи Харис, али сматрају да их је Бајденов тим окарактерисао као нелојалне због те одлуке, пише Аксиос.

- Сви од предсједника па наниже знају колико су избори важни, а ми смо увијек очекивали да ће један број запослених жељети да пређе са администрације на кампању за посљедњи дио - рекао је један од извора.

У недјељама након што је Харис постала демократска кандидаткиња, појавиле су се несугласице око тога да ли ће главни Бајденови сарадници који су се до тог тренутка појављивали на телевизији, наставити у тој улози, или ће бити замијењени.

Аксиос наводи да је тим Харис на крају превладао, иако су и даље сумњичави према Бајденовим сарадницима.

- Предсједник Бајден је подржао потпредсједницу Харис одмах по напуштању трке, одбацујући друге приступе који би подијелили странку, и потврдио је њене лидерске способности и стално је јасно стављао до знања да је подржава - рекао је потпарол Бијеле куће Ендру Бејтс за Аксиос.