latinica  ћирилица
10/10/2024 |  14:03 ⇒ 15:34 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Српског делегата може да изабере само Народна скупштина Српске (ВИДЕО)

Делегат у Дому народа у Парламентарној скупштини БиХ Радован Ковачевић истакао је данас да српског делегата у овом дому може да изабере само Народна скупштина Републике Српске и нагласио да постоје покушаји да се формира још један клуб који се бира из "киндер јајета".
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Морам да вас подсјетим да у овом дому постоји пет делегата из Клуба Хрвата које је изабрао Парламент ФБиХ, као и пет делегата у Клубу Бошњака који је изабрао исти парламент, али постоји и пет делегата у Клубу Срба које је изабрала Народна скупштина Републике Српске и које нико други не може да изабере - рекао је Ковачевић.

Очигледно је, упозорава он, да постоји покушај да се формира још један клуб који се бира из "киндер јајета".

- А да би неко био изабран из тог јајета, онда мора да има и такве колеге, то би онда могли да буду, на примјер, Астерикс и Обеликс, Маша и Медо и Ненад Вуковић као пети делегат таквог клуба из Киндер јајета - казао је Ковачевић.

Он је истакао да су делегати из реда СНСД-а након што је завршена сједница и исцрпљене све тачке дневног реда, изашли из сале, а Вуковић је након тога, без кворума положио заклетву.

КОВАЧЕВИЋ: СНСД ДОКАЗАО ДА ЈЕ НАЈЈАЧА СТРАНКА НЕ САМО У СРПСКОЈ ВЕЋ И У БиХ

Чињеница која је разочарала многе у Федерацији БиХ јесте да су СНСД и њен лидер Милорад Додик на протеклим локалним изборима показали и доказали да је убједљиво најјача политичка партија, не само у Републици Српској већ у цијелој БиХ, изјавио је Ковачевић, који је и портпарол СНСД-а.

Ковачевић је рекао новинарима да је СНСД апсолутни побједник избора са највише освојених гласова у 47 локалних заједница са својим коалиционим партнерима, те у 51 локалној заједници од 63 у Републици Српској.

- Кад су схватили да народ у Републици Српској потпуно јединствено стоји уз Додика и СНСД, онда су почели са новим методама притиска - рекао је Ковачевић и подсјетио на јучерашњу фарсу на суђења Додику на Суду БиХ.

Према његовим ријечима, на том смијешном и скарадном суђењу потпуно се промијенило понашање судије Сене Узуновић.