latinica  ћирилица
07/10/2024 |  11:58 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

"СНСД ће се понашати у корист грађана Бањалуке, Бијељине и других општина" (ВИДЕО)

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да су локални избори показали да СНСД нема конкуренцију у Републици Српској и да су грађани Бањалуке дали страначку подршку тој странци.
Милорад Додик (Фото: Дона Катушић) -
Милорад Додик (Фото: Дона Катушић)

Додик је рекао да ће се СНСД понашати у корист грађана Бањалуке, Бијељине и других општина.

- Према резултатим локалних избора, јасно је да СНСД нема конкуренцију у Републици Српској и да је то чињеница. То не може да покрије ни чињеница да нисмо успјели, што нам је наравно жао, на позицијама градоначелника у Бањалуци и Бијељини, што је био наш циљ. Имали смо одличне кандидате, одличне људе, иза њих је стајала озбиљна политичка структура - рекао је Додик.

Он је истакао да неће заборавити да су грађани Бањалуке дали СНСД-у страначку подршку.

- У Бањалуци ми имамо 35 одсто, на прошлим изборима било је 25 одсто. То је 10 одсто проценат раста. То је довело до тога да имамо два, а можда и три одборника више него што смо имали - навео је Додик.

Он је нагласио да СНСД-у није тешко досегнути већину у Скупштини града Бањалука, али да им то није главни циљ.

- Нама је главни циљ да Бањалуку учинимо пропулзивном и да Бањалука са становништва својих програма може да се развија. Да ли ћемо правити широку или ужу коалицију, или ћемо отићи у опозицију у граду, јер је очигледно да је брига коју смо показивали као страначка структура примијећена на позицијама подршке политичкој партији у овом граду, али имали смо проблем са схватањем проблема на односима скупштинска већина и градоначелник - рекао је Додик, поручујући да ће учинити оно што је корисно за град Бањалуку.

"Станивуковић вођа опозиције којег нико неће"

Додик је рекао да се Драшко Станивуковић наметнуо као вођа опозиције, којег друге опозиционе партије неће, док је Јелена Тривић у политичком смислу потпуно бетонирана, без обзира на њен оптимизам.

- СДС је у политичком смислу замрзнут, балзамован, изгубио је четири општине. Било им је најважније да очувају мјесто у Теслићу и честитам побједнику, као и свима другима. Али, слиједи даља деградација једне партије која је у народном смислу у новијој политичкој историји била важна, а сада у политичком смислу постаје маргинална - рекао је Додик.

Додик је истакао да му је драго да СДС остаје друга политичка партија по снази у Републици Српској, јер у њој има много патриота, те да на њих рачуна када позива да се окупе око националних питања.

Говорећи о лидеру Листе за правду и ред Небојши Вукановићу, Додик је истакао да су он и његова ирационална бијесна политика доживјели пораз на овим изборима.