latinica  ћирилица
06/10/2024 |  18:25 ⇒ 18:25 | Аутор: РТРС

Нешић посјетио спасиоце из Србије и Хрватске у Јабланици

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић посјетио је данас Доњу Јабланицу и обишао је спасилачке тимове који трагају за несталим особама и отклањањем посљедица катастрофалних поплава које су погодиле ово подручје.
Ненад Нешић у Јабланици - Фото: Уступљена фотографија
Ненад Нешић у ЈабланициФото: Уступљена фотографија

Он је дочекао и захвалио се међународним тимовима из Републике Србије и Републике Хрватске који су данас пристигли на најугроженија подручја и придружили се спасиоцима из цијеле БиХ који већ други дан раде на терену.

Осим ова два тима током дана се очекује долазак спасилаца из Републике Словеније и Црне Горе, а на захтјев за помоћ који је Министарство безбједности упутило путем Механизма ЕУ за цивилну заштиту, помоћ су понудиле и бројне друге државе из ЕУ и региона.

Нешић је изразио захвалност свим земљама на исказаној солидарности и пруженој помоћи.

- У овој тешкој ситуацији пружена помоћ и изражена солидарност значе много људима који су у овим поплавама изгубили скоро све, а нажалост неки и своје најмилије. Желимо бити заједно и помоћи да се што прије опораве и врати нормалан живот на овим подручјима - рекао је Нешић.

Он је током посјете Јабланици разговарао и са представницима Владе ФБиХ, Федералне управе цивилне заштите и начелником општине Јабланица.