latinica  ћирилица
06/10/2024 |  07:48 | Аутор: СРНА

У Гламочу и Босанском Петровцу на вријеме отворена биралишта, у Дрвару једно кашњење

Сва бирачка мјеста у Гламочу, Босанском Петровцу и Источном Дрвару отворена су на вријеме, док је у Дрвару на једном бирачком мјесту евидентирано кашњење.
Гласање - Фото: РТРС
ГласањеФото: РТРС

У Дрвару право гласа на локалним изборима има 6.371 бирач, у Гламочу 4.157, Босанском Петровцу 6.209, а у Источном Дрвару 221 бирач, потврђено је у општинским изборним комисијама.

Предсједник ОИК-а Дрвар Миленка Поповић изјавила је да ће гласачи у овој локалној заједници своје право моћи да остваре на 15 редовних бирачких мјеста и додала је на једном бирачком мјеста евидентирано кашњење, али да је и оно отворено.

Предсједник ОИК-а у Источном Дрвару Милош Бајић изјавио је да у ће овој општини бирачи моћи да гласају на једном бирачком мјесту, те да изборни процес тече неометано.

Предсједник ОИК-а у Гламочу Ружица Марковић навела је да ће грађани ове општине моћи да гласају на седам редовних бирачких мјеста и на једном за гласање у одсуству и навела да је изборни дан у Гламочу почео на вријеме.

Предсједник ОИК-а Босански Петровац Душица Ћулибрк изјавила је да су сва биралишта отворена на вријеме, а да ће бирачи своје право моћи да остваре на 14 бирачких мјеста.