latinica  ћирилица
04/10/2024 |  11:07 ⇒ 12:55 | Аутор: СРНА

Гогановић: Оружане снаге спремне да пруже потребну помоћ

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је да су Оружане снаге БиХ, након природних непогода које су ноћас захватиле дио земље, у приправности и да предузимају све потребне мјере како би пружиле помоћ, али да се чека законско одобрење од Предсједништва БиХ за активирање свих ресурса.
Клизишта Јабланица (Фото: avaz.ba) -
Клизишта Јабланица (Фото: avaz.ba)

- Природне непогоде су које су погодиле неколико градова широм земље, донијеле су озбиљне изазове, а наша прва брига је здравље и сигурност свих наших грађана - рекао је Гогановић.

Према његовим ријечима, Оружане снаге БиХ су већ у приправности и предузимају све потребне мјере како би пружиле помоћ онима којима је то најпотребније.

- Примили смо захтјеве за помоћ од локалних власти и Оружане снаге БиХ ће учинити све што је у њиховој моћи да заштите становништво и помогну у санацији штете - додао је Гогановић.

Он је навео да су тренутно на терену тимови Оружаних снага који врше извиђање и који ће пружити све потребне информације и подршку.

- Међутим, желим нагласити да чекамо законско одобрење од Предсједништва БиХ за активирање свих ресурса и потенцијала Оружаних снага у овој хитној ситуацији. Вјерујемо да ћемо уз заједничке напоре превазићи изазове који су пред нама - закључио је Гогановић.