latinica  ћирилица
03/10/2024 |  15:37 ⇒ 16:23 | Аутор: РТРС

Тривић: Станивуковић обећао, па слагао; Гријања и даље нема у Бањалуци

Актуелни и кандидат за градоначелника Бањалуке Драшко Станивуковић је обећао да ће од 01. октобра 2024. године бити пуштено гријање и наравно слагао, јер гријање до данас није пуштено, истакла је Јелена Тривић, кандидат Народног фронта за градаоначелника Бањалуке.
Јелена Тривић - Фото: РТРС
Јелена ТривићФото: РТРС

- Данас је трећи дан октобра. Многи наши суграђани и даље се смрзавају у становима - изјавила је ово Тривићева.

Тривићева додаје да се нико од представника градских власти, нити СНСД нити ПДП није очитовао поводом дописа Еко топлане у којем су рекли да неће бити гријања уколико им град не одобри поскупљење цијене гријања.

- Страшно је што се све претворило у изборе. ПДП и СНСД ћуте о допису Еко топлане јер би им то могло нарушити ионако срозан симбиозни рејтинг, а избори су тако близу. Ипак, то што они ћуте неће угријати многе наше суграђане - саопштила је Тривићева.

Она додаје, да упркос ћутању, они ће поновити своје приједлоге поводом дописа Еко топлане.

- Ниједан фенинг из градске касе, нити поскупљење не смије бити тема док се не изврши детаљна ревизија пословања Еко топлана и утврди стварна оправданост њихових захтјева - рекла је Тривићева, те додала да давање новца на „лијепе очи“, а поготово поскупљење не смије више бити стандардна пракса.

Додатно, како се наводи у изјави Тривићеве, Град на уцјене које добија од Еко топлана треба да одговори контраприједлогом, а то је да свако издвајање Града овом предузећу уједно представља докапитализацију, односно промјену власничке структуре, јер ако Град већ издваја новац за то предузеће, онда Град треба и да управља тим предузећем, односно да се пита и одлучује, а не да Град и грађани буду таоци и предмет уцјена Еко Топлана и приватног капитала.

- Очекујем од градских власти да у овом финишу кампање објасне грађанима зашто се смрзавају, те да напокон проговоре о уцјењивачком допису Еко топлане у којем траже поскупљење гријања или гријања неће бити - закључила је Тривићева.Фото: Уступљена фотографија