latinica  ћирилица
02/10/2024 |  18:54 ⇒ 19:11 | Аутор: РТРС

Нешић за РТРС: У Сарајеву се не осјећам безбједно (ВИДЕО)

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић истакао је за РТРС се у Сарајеву не осјећа безбједно након што је данас поново нападнута колона под пратњом у којој се налазио.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Постављам питање ако је први пут било случајно, ако је први пут био, како то они кажу саобраћајни инцидент, шта се то десило сада и како то да у полицији може да ради особа која је склона насиљу, уживању опојних средстава. Када ће напокон да се уведе ред и у Кантону Сарајево - упитао је Нешић.

Истакао је да располаже незваничним информацијама да је колону напао суспендовани федерални полицајац, који је познат као насилна особа која користи опијате.

- Поставља се питање, ако је први пут била случајност, да ли је могуће да је случајност и сада. Да ли неком смета истина коју ја износим о српским жртвама, да ли им смета што нећу да ћутим у Сарајеву - рекао је Нешић.

Поручио је да ће наставити да ради и да неће пристати да ћути.

- Истину не могу уплашити никакве пријетње, насиље. Истина ће изаћи на видјело, а ја ћу наставити да радим на начин на који сам радио, причајући о српским жртвама и ономе што се дешавало од 1992. до 1995. године - рекао је Нешић.