latinica  ћирилица
02/10/2024 |  15:18 ⇒ 18:06 | Аутор: РТРС

Мркоњић Град добија туристичку организацију (ВИДЕО)

У Мркоњић Граду почетком наредне године почеће да ради општинска туристичка организација, договорено је на састанку министра трговине и туризма Републике Српске Дениса Шулића и начелника општине Драгана Вођевића.
Денис Шулић у Мркоњић Граду - Фото: РТРС
Денис Шулић у Мркоњић ГрадуФото: РТРС

Након отварања туристичке организације приход од боравишне таксе која се уплати са подручја општине остајаће у овој локалној заједници.

Шулић је истакао да ће то бити веома значајно за Мркоњић Град и најавио да ће Министарство помоћи још бољој промоцији ове општине на туристичкој мапи.

- Повезаћемо их са Туристичком организацијом Републике Српске, као и са околним организацијама да бисмо још боље представили општину Мркоњић Град на туристичкој мапи - изјавио је Шулић.

Начелник општине Драган Вођевић рекао је да је са Шулићем разговарао о развоју туризма и ономе шта треба учинити да се оствари искорак на овом пољу и туристичка понуда унаприједи.

- Договорили смо конкретне потезе које ћемо повући у наредном периоду, тако да спремно дочекамо сљедећу туристичку сезону у овој општини, већ од прољећа наредне године - поручио је Вођевић.

Током посјете Шулић је заједно са Вођевићем посјетио маркет Шики, гдје је разговарно о реализацији кампање "Друштвено одговорни".