latinica  ћирилица
02/10/2024 |  13:19 ⇒ 14:12 | Аутор: РТРС

Оружане снаге подигле степен безбједности: Стигле пријетеће дојаве о нападима на војне објекте у БиХ (ФОТО)

Оружане снаге БиХ подигле су степен безбједности у безбједносним/војним објектима у БиХ због пријетећих дојава које су стигле јуче у 15 часова.
ОС БиХ - Фото: РТРС
ОС БиХФото: РТРС

СИПА је након тога упутила допис свим полицијским агенцијама и фирмама које се баве производњом оружја да појачају мјере безбједности због евентуалних напада, који се посебно односе на касарне и објекте намјенске индустрије, пише Кликс.

У току су прегледи касарни и објеката војне индустрије широм БиХ би се открило да ли постоји реална опасност. Такође СИПА интензивно ради на проналаску ИП адресе особе која је упутила пријетњу.

У обавијести се наводи да је од 2. октобра 2024. године па до даљњег забрањен улазак у круг објеката војне индустрије возилима која достављају храну и возилима брзе поште. Возила фирми које изводе радове у кругу објекта морају бити детаљно прегледана прије сваког уласка и изласка.

Обавијест ОС БиХ (Фото: Кликс)

Прошле седмице је стигло више дојава о постављеним бомбама у више објеката, међу којима су Аеродром Сарајево, тржни центри у Сарајеву и многе школе.