latinica  ћирилица
29/09/2024 |  12:05 ⇒ 14:23 | Аутор: РТРС

Бања Српске Топлице своја врата требало би да отвори до Нове године (ВИДЕО)

Бањалука би ускоро требало да обогати своју туристичку понуду обновљеним Бањско-рекреативним центром у Српским топлицама, чије се отварање очекује са великим нестрпљењем међу суграђанима, али и свима који желе да уживају у благодатима термоминералних вода.
Бања у Српским Топлицама - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Бања у Српским ТоплицамаФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Бања Српске Топлице своја врата требало би да отвори до Нове године.

Модеран објекат који ће вратити сјај једном од најпрепознатљивијих амбијената Бањалуке биће намијењена за рехабилитацију и рекреацију од најмлађе до најстарије популације.

Први пут у Српској, али и БиХ, овдје ће бити и велнес за бебе.

- Бањско-рекреативни комплекс је изграђен на три нивоа, са затвореним и отвореним базеном, wellness садржајима као што су сауне, слане собе, простори за масажу, хидромасажни простори и сале за вјежбе, са посебним акцентом лијечења спортских повреда. Примарни садржаји ће бити оријентисани на квалитетно, модерно и рационално кориштење природног ресурса термоминералне воде - рекао је Горан Талић, директор Института за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић".

Поред тога, посјетиоцима ће на располагању бити смјештај неколико апартмана, кафе и ресторан, дјечија играоница и други садржаји намијењени свим генерацијама.

- Уз помоћ институција Српске не би могли успјети у реализацији овог пројекта - поручио је Талић гостујући у емисији "Караван".