latinica  ћирилица
26/09/2024 |  22:00 ⇒ 22:02 | Аутор: СРНА

Изложба "Излазак на мјесто Агора" представљена требињској публици

У Требињу је вечерас отворена заједничка изложба "Излазак на мјесто Агора" аутора Драгане Пајковић Додиг, Милене Максимовић Ковачевић и Ирене Кузмановић, које су се састале да дословно обиљеже поновни излазак на то мјесто.
Изложба "Излазак на мјесто Агора" - Фото: СРНА
Изложба "Излазак на мјесто Агора"Фото: СРНА

Начелник градског Одјељења за културу Слађана Скочајић рекла је да град у оквиру "Требињског културног љета", али и програма галерије Културног центра и јавног позива за излагаштво, организује изложбе од којих је свака драгоцјена и квалитетна.

Изабране између 100 понуда са конкурса, Скочајићева каже да су у топ 10, те су веома узбуђени када је ријеч о тим изложбама.

- Као жена, морам да истакнем чињеницу да су то три самосталне умјетнице. Назив изложбе "Излазак на мјесто Агоре" говори да су се високо позицинирале и да су и нама занимљиве - рекла је Скочајићева.

Ковачевићева је рекла да је свака од њих урадила засебну цјелину коју повезује нека ликовност, а тиче се мјеста сусрета, сусрета њих три и њихових поетика.

Додигова је истакла да је на изложби осликано и Требиње на основу фотографија које је добила прије двадесетак год јер није била у овом граду.

Изложбу у галерији Културног центра организовао је Културни центар Требиње.