latinica  ћирилица
26/09/2024 |  15:18 ⇒ 15:29 | Аутор: sputniknews.com

Меси каријеру завршава у клубу у којем је започео

Лионел Меси, прослављени аргентински фудбалер, каријеру ће завршити у Њуелс Олд Бојсу, клубу гдје је почео каријеру.
Лионел Меси (Фото: EPA-EFE/ERIK S. LESSER) -
Лионел Меси (Фото: EPA-EFE/ERIK S. LESSER)

Како преноси аргентински "Ел Национал" 37-годишњи Лионел Меси не планира да каријеру заврши у Интеру из Мајамија већ жели да се врати у Аргентину односно клуб у ком је направио прве фудбалске кораке.

У Њуелс Олд Бојсу почео је да игра са 13 година, а чак и када је играо за Барселону говорио је о томе како би једног дана волио да се врати у први клуб.

- Ако бих се сутра вратио у Аргентину, што бих волио да учиним, играо бих само за Њуелс - рекао је још 2016. године славни Аргентинац.

Управо из Њуелса је Меси отишао у Барселону гдје је за први тим заиграо 2004. године. Тада је почела једна од најпознатијих фудбалских бајки која се завршила 2021. године када је чувени Лео одлучио да пређе у Пари Сен Жермен.

У француском клубу провео је две сезоне, а онда се запутио у Америку односно Мајами гдје би требало да остане до сљедеће године када му истиче уговор.

Уколико се послије тога заиста врати у Њуелс који се прошле године борио за опстанак у лиги био би то велики и сјајан потез фудбалске звијезде.