latinica  ћирилица
26/09/2024 |  12:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Камерни оркестар Музикон извешће три концерта у Београду

Камерни оркестар Музикон извешће, у оквиру пројекта "Београдске урбане оазе" током септембра и октобра серијал концерата у Београду, најавили су данас организатори.
Београд (Фото: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Београд (Фото: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

Како је наведено, оркестар ће извести 20. октобра концерт у Центру за интеграцију младих на Звездари, 27. септембра у Центру за смештај и дневни боравак дјеце и омладине ометене у развоју на Јулином Брду, док ће 19. октобра извести у Арборетуму Шумарског факултета на Бановом Брду.

У оквиру програма биће изведена дјела класичне музике за гудачке и мјешовите камерне саставе Бетовена, Моцарта, Грига, Сиблеијуса, али и истакнутих композитора са овог поднебља.

Поред тога, публика ће имати прилику да чује музику писану за гудачки ансамбл, комаде за виолину и клавир, као и истакнуте соло пјесме писане за сопран, мецосопран и клавир.

- Чланови Музикон оркестра су изузетно почаствовани и срећни због позива на учешће у овом програму. Сама идеја ових концерата је у тијесној вези са активностима које Музикон већ годинама спроводи. Поред редовне концертне сезоне буиће и друштвено ангажовани концерти, попут концерата за кућни савет на крововима зграда у Београду, пројекта Музикон караван, односно концерата по селима Србије - рекао је директор Камерног оркестра Музикон Милош Јовановић.