latinica  ћирилица
26/09/2024 |  11:57 ⇒ 12:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Нетанјаху: Нетачни наводи медија да ће бити прекида ватре у Либану око подне

Канцеларија израелског премијера Бењамина Нетанјахуа саопштила је данас, неколико сати након што су поједини израелски медији објавили да званичници очекују прекид ватре у Либану око подне, да су то нетачне тврдње.
Бењамин Нетанјаху (Фото: EPA-EFE/ABIR SULTAN EPA POOL) -
Бењамин Нетанјаху (Фото: EPA-EFE/ABIR SULTAN EPA POOL)

- Ријеч је о америчко-француском приједлогу на који премијер није ни одговорио - наводе из кабинета премијера.

Истиче се да је такође нетачна инфромација коју је објавио израелски Канал 12 да је Нетанјаху наредио израелској војсци да ублажи ударе у Либану наводећи да је премијер овластио војску да настави интензивне нападе на циљеве Хезболаха.

У саопштењу се такође наводи да ће борбе у Појасу Газе бити настављене док не буду остварени сви ратни циљеви Израела, пренио је Тајмс оф Израел.

Израелски политичари и становници северног Израела осудили су америчко-француски приједлог о прекиду ватре између Израела и милитантне групе Хезболах који би требало да почне данас око поднева, објавили су израелски медији.

Како је раније објављено, САД, ЕУ, Француска, Њемачка, са још неколико савезника и три арапске земље позвале су владе Израела и Либана на хитан прекид ватре преко израелско-либанске границе у трајању од 21 дана, истовремено изражавајући подршку прекиду ватре у Појасу Газе, наводи се у заједничком саопштењу тих земаља које је објавила Бијела кућа.