latinica  ћирилица
26/09/2024 |  09:39 ⇒ 09:49 | Аутор: РТРС

Одузета машина за резање дувана вриједности око 217.000 КМ

Овлаштена службена лица УИО провела су оперативну активност на подручју општине Широки Бријег која се односила на незакониту производњу акцизних производа, дуван и дуванске прерађевине.
Одузета машина за дуван - Фото: Уступљена фотографија
Одузета машина за дуванФото: Уступљена фотографија

- Приликом провођења активности пронађена је и привремено одузета већа количина ситно резаног дувана и дувана у листу укупне количине 954 килограма, машина за резање дувана, 360 пвц кеса за паковање духана, двије ваге за мјерење до 40 килограма и једна вага за мјерење до 300 килограма - наводи се у саопштењу УИО.

Како се додаје у саопштењу, машина је кориштена за илегалну производњу ситно резаног дувана који је био припремљен за даљу дистрибуцију и прометовање, а вриједност привремено одузете робе се процијењује на око 217.000 КМ.

Фото: Уступљена фотографија

- Просторија у којој је затечена роба није регистована за складиштење, односно производњу акцизних производа, нити је поменута акцизна роба на законом прописани начин била обиљежена акцизним маркицама, а за исту није постојала пратећа документација. Против починилаца утврђених неправилности биће покренути одговарајући поступци пред надлежним органима сходно важећим законским прописима - додаје се у саопштењу.

Управа за индиректно опорезивање позива све грађане да на отворену линију УИО број 080 02 06 07 пријаве сваки облик нелегалне трговине, порезне или царинске утаје.

- Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни - додају они.