latinica  ћирилица
26/09/2024 |  09:26 ⇒ 09:52 | Аутор: РТРС

Амиџић: Бошњачки и хрватски министри против тачака које се односе на Српску (ВИДЕО)

Министар финансија у Савјету министара Срђан Амиџић рекао је за РТРС да сједница Савјета, која је била заказана за 24. септембар, није одржана јер бошњачки и хрватски министри из ФБиХ нису хтјели да подрже свих шест тачака дневног реда које је Министарство предложило.
Савјет министара, сједница - Фото: СРНА
Савјет министара, сједницаФото: СРНА

Амиџић је рекао да је Министарство припремило смо шест различитих тачака везаних за одређене кредитне аранжмане који су се односили на поједине оштине у БиХ, ФБиХ и Републици Српској, али да су бошњачки и хрватски министри рекли да се на дневном реду не могу наћи двије тачке које се односе на Републику Српску и да морају чекати десету тачку с којом апсолутно нису повезане.

- Министарство финансија и трезора није шведски сто, да изаберете тачке које вам одговарају и "гурате" даље, нити сам ја кувар да направим и понудим, а ви бирате шта желите - рекао је Амиџић.

Он је истакао да су све тачке припремљене, укључујући и поменуте двије и да није било потребе за одлагањем.

- Али не, они су рекли "ово не може ићи". Е ако не може, онда не може ниједна. Колеге Бошњаци и Хрвати нису дозволили да иде. Ако мислите да тако градите БиХ и ако желите да кочите и Републику Српску и ФБиХ и БиХ, сносите одговорност за то. Ко сте ви да бирате шта ће ићи на дневни ред? Шта сам ја, бескичмењак неки кад му кажете "ја ћу рећи да због Вас није одржана сједница". Па ево ја ћу рећи да ви кочите два пројекта у Фочи и Бањалуци - из којег разлога - упитао је Амиџић.