latinica  ћирилица
25/09/2024 |  13:01 ⇒ 17:50 | Аутор: РТРС

Потписано писмо намјере о сарадњи Требиња и кинеског града Дунхуанг (ВИДЕО)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић и предсједник Канцеларије за инострану сарадњу кинеске провинције Гансу Лу Јунџао потписали су данас у Источном Сарајеву писмо намјере о будућој сарадњи Требиња и кинеског града Дунхуанга, посебно на плану туризма, енергије и инфраструктуре.
Мирко Ћурић са Кинезима - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Мирко Ћурић са КинезимаФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Ћурић је захвалио предсједнику Републике Српске Милораду Додику који је претходно потписао овај меморандум, као и амбасадору БиХ у Кини Синиши Берјану на организацији овог догађаја.

Истакао је да је писмо намјере о будућој сарадњи веома битно за Требиње - град туризма.

Он је навео да Требиње на годишњем нивоу биљежи велику посјету туриста из више од 90 земаља свијета, што су кинески гости поздравили као озбиљан податак.

- Истовремено, нас интересује да се упознамо са искуствима наших кинеских пријатеља како бисмо обезбиједили долазак што већег броја Кинеза у наш град - рекао је градоначелник Требиња.

Јунџао је рекао да је данас потписано писмо о братимљењу Требиња и кинеског града Дунхуанг, што ће ускоро бити и озваничено.

- То ће бити нова заједничка тачка између ова два града - истакао је Лу и додао да је циљ братимљења да се становници оба града међусобно што боље упознају и да остваре што бољу сарадњу у будућности.